Nieuwbouw


Hoogste punt bereikt

De nieuwbouw heeft het hoogste punt bereikt!

Samen met een paar leerlingen is er een stuk dakvloer gestort en zijn de bouwers in het zonnetje gezet.

 


Nieuwbouw

De nieuwbouw vordert volgens de planning, er wordt momenteel hard gewerkt aan de stalen constructie.

Hoogste tijd om de bouwvakkers op oliebollen te trakteren en dan is het nog leuker als je dat samen met een paar leerlingen doet.


De eerste paal

Onder toeziend oog van medewerkers en leerlingen is maandag 18 september de eerste paal geslagen van ons nieuwe schoolgebouw, Rietland College, Avantis College en de ISK Haarlemmermeer in de nieuwe wijk Lincolnpark.

Wilt u volledig op de hoogte blijven van de bouw van ons nieuwe schoolgebouw?

Download dan deze app via de QR-code.

 


De gemeente Haarlemmermeer heeft een mooi artikel gewijd aan onze nieuwe school. 

U kunt dit gehele bericht lezen door op onderstaande link te klikken:

 

Met nieuwe namen en nieuw schoolgebouw de toekomst in | Informeer Online (haarlemmermeergemeente.nl)


Namen bekend van scholen in Lincolnpark:

Rietland College en Avantis College

 

De nieuwe Hoofddorpse wijk Lincolnpark krijgt scholen met aansprekende en krachtige namen: Rietland College en Avantis College.

 

Rietland College en Avantis College komen voort uit het huidige Praktijkschool De Linie en Hoofdvaart College. Beide scholen hebben gekozen voor een nieuwe naam om meer recht te doen aan waar ze voor staan. Samen met de Internationale Schakelklas (ISK) Haarlemmermeer nemen de scholen hun intrek in een schoolgebouw, waar ze apart gepositioneerd zijn en waar ze een aantal voorzieningen met elkaar zullen delen. Dit gebouw wordt gerealiseerd in de nieuwe wijk Lincolnpark in Hoofddorp-Zuid. De bouw start in de zomer van 2023, naar verwachting zullen de leerlingen van de drie scholen vanaf januari 2025 les kunnen volgen in het nieuwe gebouw.

 

De naam Rietland College

De naam van Rietland College is geïnspireerd op riet: een sterk en flexibel gewas, dat snel groeit en veiligheid biedt. Dat is ook precies wat de school aan haar leerlingen wil geven. Bovendien komt in Lincolnpark een gedeelte dat De Rietlanden heet. Rietland College legt met haar naam ook een duidelijke link met de wijk.

Rietland College is geschikt voor 300-350 leerlingen en biedt praktijkonderwijs en vmbo basisberoepsgerichte leerweg (BBL).

 

Veel enthousiasme voor nieuwe namen

Beide schoolnamen – Rietland College en Avantis College – zijn afgestemd met de schoolteams. “Er was veel enthousiasme voor de namen, ze worden ‘aansprekend’ en ‘krachtig’ gevonden”. 

 


De plannen voor ons nieuwe schoolgebouw in Hoofddorp-Zuid zijn rond!

 

Goed nieuws: de bouw van ons schoolgebouw in Hoofddorp-Zuid is weer een belangrijke stap dichterbij! We gaan in zee met het bureau Wind Design and Build. Deze aannemer heeft de aanbestedingsprocedure gewonnen met een indrukwekkend plan voor het nieuwe onderkomen van het Hoofdvaart College, Praktijkschool De Linie en de ISK Haarlemmermeer. Graag informeren we u daarover.

 

Nieuw schoolgebouw in het hart van Lincolnpark

Het nieuwe schoolgebouw staat straks aan de rand van het centrumgebied van de nieuwe woonwijk Lincolnpark. Water en groen zijn het uitgangspunt in deze wijk in Hoofddorp-Zuid. Daarbinnen is er ruimte voor een mix van wonen, winkels, sport, onderwijs en werken. Gebruik van duurzame materialen en slimme water- en energieoplossingen staan voorop.

 

Een gebouw om trots op te zijn

Ons schoolgebouw, mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlemmermeer, krijgt een prominente plek in het centrumgebied van Lincolnpark. In het gebouw van circa 9000 m2 hebben de drie scholen hun eigen plaats, maar kunnen ze ook faciliteiten delen. Ze maken bovendien gebruik van de grote sporthal die de gemeente er vlakbij bouwt. De school wordt een aantrekkelijk en uitnodigend gebouw. Bovendien is het volledig duurzaam opgezet: aardgasvrij, circulair, met veel aandacht voor gezondheid en voor biodiversiteit. Hieronder ziet u het schetsontwerp. 

 

Wanneer begint de bouw?

De gemeente Haarlemmermeer heeft eind juni ingestemd met de volgende fase van de bouw. Onze verwachting is dat de leerlingen tijdens het schooljaar 2024-2025 kunnen starten in het nieuwe gebouw. We houden u graag op de hoogte over de planning, die later dit jaar bekend wordt.

 

Vragen?

We zijn erg enthousiast over de plannen en zien uit naar de overstap naar ons ‘schoolgebouw van de toekomst’. Hebt u vragen of wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met de schoolleiding, dhr. Schoonwater of dhr. Van de Reep.