De Gezonde School

 

Onze kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines. Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren de uitkomst aan de directie.

 

De kantine ligt centraal in het schoolgebouw en is verbonden aan ons kooklokaal. De uitgifte is open in de kleine en de grote pauze. Er staat altijd 1 vaste medewerker met 2 leerlingen. De medewerker maakt de bestellingen klaar. De leerlingen helpen bij het afrekenen.

 

We hebben alles wat je in een schoolkantine verwacht, maar geen frisdrankautomaten en er zijn geen snoepautomaten. We stimuleren zoveel mogelijk dat onze leerlingen gezonde keuzes maken.

Daarom mogen leerlingen in onze school geen grote zakken chips, grote flessen frisdrank en energydrankjes in hun bezit hebben. Als we dit zien onder schooltijd nemen we dit in en mogen leerlingen het aan het einde van de dag ophalen.

 

We maken dagelijks zoveel mogelijk alles vers. In de kleine pauze verkopen we tussendoortjes wat volgens het Voedingscentrum een nog verantwoorde keuze is. In de grote pauze verkopen we enkel gezonde, verse producten. Daarnaast hebben we een watertap in de aula staan en een kan met infused water.

 

 

 

Download
Ambitieverklaring
Ambitieverklaring_.pdf
Adobe Acrobat document 792.9 KB