GGD


Samenwerking met jeugdgezondheidszorg GGD Kennemerland

 

Onze school werkt samen met een jeugdarts en jeugdverpleegkundige  van Jeugdgezondheidszorg (JGZ) GGD Kennemerland. De jeugdgezondheidszorg biedt zorg voor alle jeugdigen tot 18 jaar. De JGZ doet individueel onderzoek, geeft voorlichting, advies, en kortdurende begeleiding aan leerlingen, docenten en/of ouders. Onderwerpen die besproken kunnen worden zijn o.a.: opvoeding, gedrag, sociale contacten, pesten, groei, horen, zien, gezondheid en schoolverzuim. De jeugdarts heeft een consulterende en adviserende rol bij schoolverzuim.

 

De jeugdarts nodigt alle leerlingen uit klas 1 uit voor een entreeonderzoek en uit klas 3 voor een herhalingsonderzoek. Zodra uw zoon/dochter in de 1e of 3e klas zit, ontvangt u hierover meer informatie.

 

Onze school heeft een Zorg Advies Team. Aan dit team nemen naast onze eigen zorgcoördinator andere professionals  deel waaronder de  jeugdarts.

 

In overleg met u en uw zoon/dochter, kunnen wij uw kind aanmelden voor onderzoek bij de jeugd-gezondheidszorg. U ontvangt dan een uitnodiging van de jeugdgezondheidszorg. Indien u zonder berichtgeving niet verschijnt op deze afspraak, zal de jeugdarts school hierover informeren.

 

Indien u vragen heeft of een gesprek wilt met de jeugdarts / jeugdverpleegkundige, kunt u contact opnemen met de frontoffice van de JGZ.  De frontoffice is bereikbaar op alle werkdagen van 8.30- 12.30  en 13.00 – 17.00 via telefoonnummer  023 - 7891777 of via een mail naar frontofficejgz@vrk.nl.

 

Voor meer informatie over de jeugdgezondheidszorg verwijzen wij u naar de website van de GGD : www.ggdkennemerland.nl/jeugdgezondheidszorg.

Jongeren kunnen veel informatie vinden en vragen chatten en mailen op: www.jouwggd.nl en of

“Vraag het Charlie” volgen op Instagram.